Anlita en proffsig advokat

25 februari 2020 jenny_olsson

Det kan finnas många anledningar till att man är i behov ev an advokat. Ibland kan det hända att man av olika anledningar kommer i kläm med rättvisan men det kan också hända att man behöver en advokat för att lösa tvister som vid skilsmässa. Ibland kan man också behöva expertis när det kommer till att få hjälp med att skriva ett testamente eller upprätta ett kontrakt mellan några företagspartners. Att det finns ordentligt utformade kontrakt när man ingår olika typer av partnerskap är viktigt, då vet man att oavsett vad som händer så har man papper på det.

Advokat Thor Olsson AB i Arvika jobbar inom flera olika områden, bland annat jobbar han med familjerätt  i värmland. Thor Olsson är allmänpraktiserande, vilket innebär att han tar på sig alla slags uppdrag där han anser sig ha tillräckliga kunskaper för att lämna ett fullgott biträde. Förutom familjerätt har han dock inriktat sig på affärsjuridik, brottmål, civilrätt och konkurs- och obeståndsrätt och inom dessa områden sker de flesta av hans uppdrag.

 

 

 

 

Just familjerätt är ett stort rättsområde som innehåller alla rättsliga frågor som kan uppkomma när man går in i ett förhållande eller när ett samboförhållande eller äktenskap löses upp. Civilrätt utgörs istället av avtals- och skadeståndsrätt eftersom enskilda individer kan hamna i rättsförhållande till varandra, både genom att ingå avtal eller skada varandra. När det kommer till brottmål kan man komma att behöva en offentlig försvarare och målsägandebiträde om man till exempel blivit anklagad för brott. 

Inom affärsjuridik ingås många olika typer av avtal varje dag. Sådana kan ske genom handskakning eller kontrakt och avse till exempel partnerskap eller ett köp.
Ett av Thor Olssons mest centrala arbetsområden är konkurs- och obeståndsrätt. Han är verksam som konkursförvaltare och är även verksam som rekonstruktörer vid företagsrekonstruktioner.

Att anlita en kunnig advokat kan många gånger vara avgörande för utgången, därför är det viktigt att anlita en advokat med mycket erfarenhet och stort kunnande.