Klockbutiker i Stockholm, finns de kvar?

19 april 2021 Lily_Hansen

Klockbutiker finns kvar även om antalet specialiserade har minskat. Idag är det vanligt att klockbutiker även säljer smycken och accessoarer. I större städer som Stockholm hittar du lättare exklusivare klockbutiker.

Vill du njuta av vackra klockor och hitta fynd kan du besöka en klockbutik i stockholm. En klockbutik kan också serva dina klockor. Vill du köpa en vacker present är en stilren klocka ett bra alternativ.

Hos en specialiserad klockbutik får du en helt annan service. Du får inte bara hjälp att välja stil och märke. Du får hjälp att hitta och ställa in armbandet på klockan. Skötselråd och tips på hur du vårdar din klocka. Har du köpt en exklusiv klocka kan det vara värt att lägga lite tid på skötsel.

Varför ska du lämna in klockan på service?

Finare och dyrare klockor är ofta rena hantverk. Så om du köpt den där märkesklockan du drömt om i Stockholm kan det vara bra att lämna in den på samma ställe för service. Du får inte bara de rörliga delarna smorda och oljade. Du får också en putsning av klockan.

Du kan också lämna in klockan hos en specialiserad klockbutik för reparation. Det kan vara att byta glas eller mer tekniska åtgärder. Välj gärna en klockbutik som har komplett service. Har du köpt en dyrare klocka har du också i regel en viss garantitid.

Serva klockor är ett hantverk. Den som lagar klockor har ofta utbildning i kombination med erfarenhet. Är du osäker på hur ofta din klocka behöver servas kan du alltid ringa en urmakare.

Förstklassiga sorten har ofta långa anor. Yrket har då gått i arv inom familjen. Det gör att butiken också har ett öga för design och tar in en blandning av klockor som passar olika stilar. Framför allt så känner erfarna klockmakare till vad som är kvalitet.