Blommor uppskattas alltid

24 oktober 2019 admin

Det finns få saker som funkar bättre som gå-bort-present än blommor. Nästan alla har någon gång fått, eller gett bort blommor som en gåva. Det hör till tradition att ge bort en blomma, och det är en av de mest uppskattade gåvorna. 

Rätt blomma kan lyfta ett helt hem, addera en rolig färgklick, eller sprida en underbar doft. Det är svårt att undvika att titta på en vacker bukett mitt i ett rum, den drar alltid blickarna till sig. Vissa blommor fungerar även som luftrenare i hemmet eftersom de producerar syre.

 

Gammal tradition att ge bort blommor

Som med allt av gammal tradition finns det oskrivna regler att följa, så kallat vett och etikett, för vad som bör och inte bör göras. Första gången man besöker ett hem är det alltid lämpligt att ta med sig blommor för att visa tacksamhet. Vill man glänsa ordentligt kan man buda över blommorna dagen innan. 

Blommor färre än tio ska alltid ges i udda antal, eftersom de då faller bättre i vasen. När blommorna lämnas fram till mottagaren ska pappret alltid ha tagits av innan, förutom ifall omslaget är av fint cellofanpapper då detta är en del av arrangemanget. Ge aldrig bort en krukväxt eftersom de anses vara besvärliga att sköta om, och ger mottagaren en plikt att uppfylla.

 

 

Ta hjälp av en florist

Oavsett om man vill köpa blommor att ge bort eller att behålla själv finns det blomsterbutiker att vända sig till för att få hjälp. En av dom är exempelvis Blommor i Ronneby, vilket man kan läsa mer om här: https://www.knopenronneby.se/. En person som arbetar i blomsterhandel och har kunskap om blommor och växter är utbildad till florist. De har ett öga för färg och form, och är därför otroligt duktiga på att sätta ihop en vacker bukett.