Effektiv ljuddämpning för företag och offentliga miljöer

13 juni 2022 jonas_olsson

editorial

En arbetsmiljö med mycket oljud och buller är inte hälsosam. Dels kan man få bestående hörselskador om det är en väldigt hög ljudvolym och då bör man också använda hörselkåpor. Men också lägre ljudvolymer som ringsignaler från mobiltelefoner, prat och andra ljud kan ställa till det på en arbetsplats. Framförallt då en miljö med mycket störande ljud ofta upplevs som väldigt stressande vilket ingen mår bra av.

I en stressig miljö är det också lätt att det blir fel och att olyckor uppstår. Mycket störande ljud gör även att man blir trött och inte kan prestera på topp. Därför har man mycket att vinna genom att se till att ljudvolymen hålls på en behaglig nivå. Ljuddämpning finns i olika format och gör det möjligt att effektivt ljuddämpa de flesta lokaler och arbetsplatser som exempelvis industrier, kontorslandskap samt lager- och industrihallar. Men viktigt är att ljuddämpningen anpassas efter lokalen och hur den används.

 

Ljuddämpning

 

Ljuddämpning är alltid en bra investering

Det finns företag som är specialiserade på ljuddämpning av kontor, fabriker, butiker och andra typer av arbetsplatser. De anpassar ljuddämpningen efter lokalerna och den ljudvolym som råder. Men störst effekt brukar man få om man klär in både väggar och tak i ljuddämpande material. Då kan man till och med bli av med vissa skadliga och höga frekvenser. Med tanke på den positiva effekt ljuddämpning har är det alltid en bra investering. 

Hur mycket det kostar att ljuddämpa lokalerna beror på hur många kvadratmeter de är och vilken typ av ljuddämpning som rekommenderas. Bäst är att ta in offerter från två olika företag och jämföra priser men också deras olika ljuddämpande lösningar. Det kommer hela tiden nya innovativa lösningar och material. Därför kan det vara klokt att också vända sig till ett företag som ligger i framkant och har kunskap om allt nytt och vad som finns på marknaden.