Få rätt hjälp med ett invaliditetsintyg

16 mars 2022 Lily_Hansen

editorial

Trots att man inte tar onödiga risker i livet, eller kanske rent av lever lite för försiktigt, så kan en olycka ske. Det är så otroligt lätt hänt att något går fel. Det kan hända när man går över gatan, går ut och slänger soporna eller helt enkelt är på arbetet. Har du då en olycksförsäkring så kan du få stöttning med denna skada. Olycksförsäkringen täcker dock främst skador som är bestående. 

Däremot är det inte alltid helt självklart att man får ut pengarna. Som försäkringsbolag kan man vilja ha mycket bevis på att skadan är så illa som du säger. På grund av detta kan du behöva hjälp med att få ett invaliditetsintyg. På detta intyg genomgår man en undersökning av dig som visar hur mycket skadan påverkar dig. De kollar även hur lång tid de tror att skadan kommer att fortsätta påverka dig.

 

invaliditet

 

Välskrivet invaliditetsintyg

Försäkringsbolaget kommer noggrant gå igenom allting för att kunna ge dig rätt ersättning. De utgår ifrån hur stor skadan är och hur mycket den påverkar dig. Grunden till ett bra intyg är att vända sig till en bra klinik, som exempelvis https://www.invaliditetsintyg.se/. Där har de duktiga ortopeder som hjälper dig få ett välskrivet invaliditetsintyg. Det lönar sig att gå till de som vet vad de gör. 

Det kostar en del att gå till dem, men detta är något försäkringskassan kan stå för senare. Hur mycket det kostar beror på hur mycket arbete de behöver utföra. De kommer dels undersöka dig och göra en hälsocheck, men såklart även prata med dig om skadan. 

Pengar är givetvis inte lösningen på situationen, men om man har en skada som påverkar ens levnad och kanske även arbete, så kan det hjälpa en hel del med extra pengar. Det kan dock ofta ta något år innan man får ut ersättningen.