Fasadmålning i Göteborg

16 maj 2022 jonas_olsson

editorial

Vill man ha sin fasad målad är det bra att kontakta en firma i Göteborg. De gör om ens fasad till en ren fröjd att titta på. Tänk att komma hem och se på en perfekt utförd fasadmålning och veta att den är gjord för att hålla. 

Men det finns alltid de som vill göra saker och ting själva. Har man inte tummen mitt i handen ska det kunna gå bra så länge man får lite steg för steg hjälp. Det man behöver ha är tålamod och en hel del tid till sitt förfogande. 

Steg för steg mot en ny fasad

Det första man behöver göra är att tänka på förarbetet. Utan ett riktigt förarbete kan det se illa ut i slutändan. Det hör till ordningen att börja med att skrubba hela huset rent. Först blöter man ner hela ytan. Ibland är det till och med nödvändigt med mögeltvätt för att få bort vissa sporer. 

Därefter är det dags att gå loss på fasaden och skrubba rent allt med en rejäl borste. Efteråt ska man skölja bort allt som lossnat så att det blir riktigt rent och snyggt. Så återstår det bara att låta fasaden torka ordentligt. När den är helt torr kan man måla. 

 

fasadmålning göteborg

Enklare att leja bort jobbet

Även om man har ett gott handlag och är kunnig på det mesta kan det vara skönt att slippa ordna med allt som ska ske vid en fasadmålning i göteborg. Det ska kanske hyras byggställningar för att komma åt uppe vid nocken eller lite högre upp mot taket. 

Har man inte alla grejer hemma för fasadtvätt ska det inhandlas. Sedan är det själva slitgörat med förarbetet. Kanske tycker man att det är roligt att måla och fixa allt själv. Men det kan ändå vara värt att låta någon annan ta hand om hela projektet.