Fruktbudet är viktigast i hela personalen

08 februari 2022 jonas_olsson

editorial

Det är viktigt att äta frukt. Tandläkaren brukar säga att frukt också är godis. Men frukt är inte bara bra för tänderna, eller åtminstone bättre än godis. Det är också bra för din mage. Frukt innehåller fibrer vilket bidrar till en mer framgångsrik tarmtömning. Dessutom ger det en behaglig mättnadskänsla och är ett bra alternativ som mål mellan målen. Betydligt bättre än snacks, godis eller vitt bröd. Någon måste helt enkelt se till att det finns frukt tillgängligt.

Som till exempel på jobbet. Där på bordet i personalrummet ska det stå en skål med frukt. Så är det bara. Någon, kanske inte du men någon, måste ta på sig ansvaret att bli fruktbudet på arbetsplatsen. En person som uttryckligen har det dokumenterat i sin arbetsbeskrivning att hen ska fylla på fruktkorgen så att den alltid är full. Frukten ska inte behöva ta slut. Ingen ska behöva känna att det kurrar i magen och mötas av en tom fruktskål med två timmar till lunch.

 

fruktbud

 

Ingen frukt utan fruktbud

Med ett fruktbud behöver skräckscenariot som målas upp ovan aldrig behöva vara en risk. Fruktbudet kommer ha som rutin att vid ett eller flera specifika tillfällen fylla på fruktskålen. Har ni inte förutsättningarna för ett fruktbud på jobbet, då får ni väl ta in någon externt. Aktivera ett fruktbud som ni hittar på nätet. Det finns ju pizzabud, sushibud och blombud. Någon måste väl kunna leverera frukt också. 

Om det inte vore för fruktbudets viktiga uppgift skulle kanske den kollektiva hälsan på kontoret fallera. Folk hade börjat småäta massa onyttiga saker istället. En chokladkaka här, några godisnappar där. Prasslandet från chipspåsarna skulle eka i korridorerna. Hjärtattackerna och diabetesdiagnoserna sitter bara och väntar runt hörnet. Det går inte nog att understryka vilket viktigt uppdrag det där fruktbudet trots allt har för er på jobbet.