Ge din tandläkare i Sollentuna chans att borra i tid

10 juni 2022 jonas_olsson

editorial

Gör det ont att laga hål? Nej, inte så värst. I alla fall inte om du vänder dig till en kompetent tandläkare med bra handlag. I dag väljer de flesta tandläkare att bara laga precis så mycket som krävs, till skillnad från forntidens tandläkare som ofta borrade ut en hel tand oavsett storleken på det faktiska kariesangreppet.

Tandläkare Sollentuna kan stoltsera med bland annat https://www.xn--tandlkaresollentuna-kwb.se/ – en av många erfarna och certifierade kliniker som gärna står till tjänst i jakten på tandtrollen. Självklart ska du välja en fräsch och modern klinik som fixar tänder enligt dagens standard. 

Laga hål utan smärta

Vissa hål kan faktiskt lagas utan att du känner av det alls. Till och med utan bedövning. Om du bara fått kariesangrepp på tandens yta kommer din tandläkare kunna borra bort det utan att komma ned till känselnerverna i tanden. 

Det enda du behöver stå ut med är borrens ljud inuti huvudet, vilket i och för sig inte alltid är en uppskattad upplevelse för en patient. Men det brukar ändå vara att föredra framför en rejäl rotfyllning, vilket känns betydligt mer.

 

Tandläkare Sollentuna

 

Hitta hålen innan de hunnit växa sig stora 

Kanske kan du se vart resonemanget med de ytliga lagningarna kommer föras? Ett hål som upptäcks i tid kommer inte att ha hunnit bli så stort att det kräver djupa lagningar. Du har alltså allt att vinna på att gå på dina regelbundna undersökningar. 

Om du ger din tandläkare en chans att kliva in med borren på ett tidigt stadium kommer du få en mycket bättre upplevelse i tandläkarstolen. Ett litet hål är som sagt betydligt enklare att laga än ett stort. Och om ett hål inte lagas alls så kommer det att växa. Du som är rädd för smärta ska alltså inte välja att gå till tandläkaren sällan – utan ofta.