Konstgräs gör susen

23 juni 2022 Lily_Hansen

editorial

För dig som gillar att springa, hoppa, träna och utöva diverse olika bollsporter, men avskyr att klippa gräset, kan det vara perfekt att lägga en matta av konstgräs. Är det någonting som är praktiskt så är det just konstgräs, eftersom det inte kräver någon skötsel men är funktionellt och vackert året om. På vintern kan det ju hända att ditt konstgräs täcks av snö och då får du visserligen inte njuta av hur vackert det är, men så är det ju med all mark. 

Konstgräs på arenor

Konstgräsmattor anläggs idag av såväl privatpersoner som kommuner och företag. Kända exempel på konstgräs är förstås fotbollsarenor. Hur skulle det se ut om vi skulle ha äkta gräsmattor att spela fotboll på? Förmodligen skulle det bli lerigt och tokigt vid många tidpunkter av året. 

En riktigt bra fotbollsarena ska förstås ha ett schysst konstgräs för sina spelare. Det ska vara tryggt och säkert att spela på, så att det varken blir för halt eller hårt. När underlaget av konstgräs är riktigt bra kan spelet flyta och spelarna njuta av varje ögonblick. Även publiken får förstås njuta. 

Det finns många anledningar att lägga konstgräsmatta och massvis med platser där det passar perfekt. Faktum är att det också finns flera olika typer av konstgräs beroende på vad ytan ska användas till.

 

Konstgräs

Ha en lugn sommar

För dig som har pool hemma är det ett toppenbra tillfälle att lägga konstgräs runt poolen. Då slipper du få miljoner små grässtrån i poolvattnet efter varje gång som gräset har klippts. Varje husägare med äkta gräs vet att det under en sommarsäsong blir en hel del gräsklippningar. 

Är det så att du bor i bostadsrätt och tycker att konstgräs skulle göra susen omkring era fastigheter, ta upp saken på nästa möte! Det ska vara praktiskt och stilfullt att leva och konstgräs bidrar till den känslan.