Trapphusrenovering – en investering för framtiden

30 november 2021 william_eriksson

editorial

Ordet renovera kan väcka många känslor. Det är klart att det kan vara en spännande process, men även en väldigt stressfull period. När det kommer till en renovering finns det mycket att tänka på. Oavsett om det handlar om en trapphusrenovering, eller en full renovering av ditt nuvarande hus så krävs det noggrann planering.

Det första du bör göra vid en renovering är att sätta en budget, då det är lätt att projektet springer iväg i kostnad. Genom att sätta en budget så vet du hur mycket du kan spendera och vad du måste prioritera. En fördel med en renovering är att den ökar värdet på bostaden. Oavsett om du planerar att sälja eller inte är det en värd investering. 

 

image

 

Hitta rätt firma för renovering

När du ska renovera vill du också hitta den rätta firman för att genomföra den. Du vill ha en professionell firma som kan göra ett bra jobb. Det första du borde göra är att jämföra priserna mellan några olika firmor. Skicka gärna iväg en kostnadsfri offert till flera firmor. Det är också viktigt att titta på tidigare omdömen från kunder. Många gånger finns även bilder från tidigare renoveringar på företagets hemsida. En firma kan hjälpa dig genom alla steg i renoveringen. Allt från planeringen till själva utförandet. 

ROT-avdraget gäller

Renovering är även något som privatpersoner kan använda ROT-avdraget för. ROT-avdraget är ett skatteavdrag som gäller för renoveringar, ombyggnad och tillbyggen i hemmet. Detta avdraget ligger på 30 % av arbetskostnaden. ROT-avdraget går att använda upp till 50 000 kronor per år, och du måste vara ägare av din bostad för att du ska kunna använda dig av avdraget. För det mesta hjälper även firman till med att ansöka om ROT-avdraget. Skatteverket har en del krav för att du ska ha rätt till avdraget. Du kan läsa mer om detta på Skatteverkets hemsida.