Vad ska man tänka på då man väljer tandläkare i Järfälla?

19 februari 2022 Lily_Hansen

editorial

Det är få som tycker om att gå till tandläkaren. Men för att göra besöken lite lättare, eller svårare att ignorera, ska man se till att skaffa sig en tandläkare som är skicklig och som man trivs med. De flesta vill att det ska gå snabbt och smidigt hos tandläkaren. Därför kan det vara bra att välja en mer modern klinik hos någon tandläkare i Järfälla. Ny teknik underlättar de flesta behandlingar och gör att de både går snabbare och känns mindre. 

Det kan vara smart att välja en tandläkare i samma område som man bor eller arbetar i. Då blir det mycket lättare att hinna med besöken till eller från jobbet och man behöver inte heller ta av annan viktig tid. Men finns det inte någon bra tandvårdsklinik i samma område ska det åtminstone vara lätt att ta sig dit och de får gärna ha parkeringsplatser precis utanför. 

 

Tandläkare

 

Välj tandläkare efter behov

De flesta tandläkare erbjuder allmäntandvård både för vuxna och barn. Men det är inte alla som erbjuder alla typer av behandlingar. Idag är det exempelvis vanligt med tandblekning. Har man ett behov av estetisk tandvård ska man välja en tandläkare som även erbjuder detta. De flesta tandläkare brukar på sina hemsidor uppge vad de är specialiserade på och vilka olika behandlingar de erbjuder.

Eftersom marknaden för tandvård är fri i Sverige får tandläkarna själva också sätta sina priser. Det innebär att kostnaden för samma behandling kan skilja mellan olika tandläkare. Ska man göra en dyrare behandling med exempelvis implantat kan det därför löna sig att jämföra priser. Som vuxen måste man själv stå för merparten av kostnaden för tandvård. Men man har rätt till ett visst bidrag genom tandvårdsförsäkringen och högkostnadsskyddet. För att kunna ta del av stödet måste den tandläkare man väljer att gå till vara ansluten till Försäkringskassan.