Motivation och hälsa med fruktbud

25 oktober 2021 patrick_pettersson

editorial

Alla anställda vill kunna känna att deras insatser är uppskattade. Alla arbetsgivare önskar glad och motiverad personal. Stället där alla möts och mår bra är vid fruktskålen. Här finns chansen för återhämtning och glada miner på jobbet. En arbetsdag är bortkastad om du inte skrattar under dagen.

Arbetsgivare och anställda har i mångt och mycket samma mål. Man önskar få rimlig betalning för insatser och man önskar också hälsa och trivsel. Dessa faktorer är också helt nödvändiga för att företaget ska fortsätta gå bra, tjäna pengar och bibehålla sitt goda rykte. En trevlig arbetsplats marknadsför sig själv.

Fruktbud med många variationer

Du som arbetsgivare kan alltid vara helt säker på att när fruktbudet anländer blir det uppskattat av alla. Det är ditt jobb att motivera personalen och att ge dem tillgång till färsk frukt i olika konstellationer bidrar till arbetsglädje. Hur blandningen ska se ut?

Ju mer blandning desto nöjdare personal säger de senaste rönen. Alla gillar bananer men det blir roligare och mer variation vad gäller näringsämnen ju mer du blandar. Därför har fruktbudet många alternativ. Vill man luta mer åt grönt finns avocado, vill man ge energi finns nötter. Lyxig dekadens på fredagen? Godis.

 

 

Energi och positiv påverkan med frukt

Mat är bränsle och drivmedel för organismen människa. Utan denna stannar vi lika totalt som en bil utan bensin/diesel/elladdning. En fruktstund om dagen ger orken att fortsätta fram till lunch. Det slutar förstås inte heller där. Nästan lika viktigt är symbolvärdet.

Fruktbud ger en klar signal till personalen. Din arbetsledare uppskattar det du gör. Företaget har funnit en väg att visa uppskattning som man hoppas ska få dig att trivas och må bra under arbetsdagen. Glöm inte heller att chefen också behöver lite extra energi för att orka. Varsågoda, ta en frukt och få energi och må bra.