Trapphusrenovering för den sparsamma

28 mars 2022 william_eriksson

editorial

En trapphusrenovering behöver inte kosta skjortan. Det handlar snarare om att identifiera de största behoven och de mest prisvärda åtgärderna och där välja de punkter som sammanfaller. Att måla väggar ger alltid stor effekt för ett lågt pris, till exempel.

Om väggarna fortfarande är fräscha och fina – men erbarmligt tråkiga – kanske det är dekorativ målning som kan behövas. Några kontrasterande färgmönster som binder ihop trapphusets olika partier kan göra väldigt stor skillnad och samtidigt vara oerhört kostnadseffektivt.  

Olika saker som kan göra väsentlig skillnad i ditt trapphus

Här följer några steg som kan göra stor skillnad i ditt trapphus. Det här är bara några av de saker du kan göra under en renovering. Vissa saker kostar mindre, andra kostar mer. Men i längden är det alltid värt det.

  • Installera säkerhetsgrindar för att öka säkerheten för boende och utrustning.
  • Målning i trapphuset. En simpel och prisvärd åtgärd som kan göra stor skillnad.
  • Dekorationsmålningar kan ge elegans för ögonen utan att du behöver spendera för mycket.
  • Brevlådor kan bytas ut eller sättas in för boendes bekvämlighet.
  • Tidningshållare skapar också en komfort för dem som bor i huset samt uppskattas mycket av tidningsbudet.
  • Elektriskt arbete.

 

renovering

 

Välj det som gör dina hyresgäster mest glada

I slutänden vill du ha nöjdare hyresgäster. Sällan finns ekonomin till att tillgodose allas behov fullt ut. I stället måste du göra ständiga val och väga dem mot varandra. Vad ger högst utdelning? Om du vill göra flest hyresgäster så nöjda det går är trapphusrenovering ett bra tips.

Oavsett hur resten av fastigheten ser ut så är trapphuset det första som möter dem när de kommer in genom entrén. Om den känns fräsch och välkomnande så kommer de hem med ett leende på läpparna och annat som kanske behöver åtgärdas känns inte fullt lika angeläget. Det behöver fortfarande åtgärdas, men du har köpt dig lite mer tid.